www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Експертна зустріч «Актуальні питання впровадження дуального навчання: досвід компаній»



12 квітня 2019 року відбулась експертна зустріч «Актуальні питання впровадження дуального навчання: досвід компаній».

Обмін досвідом із впровадження дуального навчання, обговорення проблемних питань та пропозицій щодо впровадження дуального навчання, зокрема щодо підготовки відповідної нормативно-правової бази, - ключові питання експертної зустрічі на тему «Актуальні питання впровадження дуального навчання: досвід компаній», яка відбулася у Федерації роботодавців України.

Захід організовано за підтримки Федерації роботодавців України в рамках проекту Федерації роботодавців Києва з навчальним центром регіональної організації роботодавців Мекленбург-Передня Померанія (Німеччина). У зустрічі взяли участь представники підприємств та навчальних закладів м. Києва, які впроваджують дуальне навчання, а також Міністерства освіти і науки України та місцевого органу управління освітою у м. Києві.

Вітальне слово було надано Андрію Антонюку – голові Федераціїї роботодавців Києва, Генрі Ціммерману - представник проекту Партнерства обєднань роботодавців та Анатолію Гармашу – директору департаменту Федерації роботодавців України.
Під час заходу було представлено досвід впровадження дуального навчання корпорацій ДТЕК та Укрзалізниця, а також проект Положення про дуальну форму здобуття професійної (професійно-технічної) освіти та типового договору.

Роботодавці наполягають на запуску повноцінної дуальної освіти, - з інтеграцією теоретичного навчання в навчальному закладі і практичного навчання на робочому місці у роботодавця, - а не лише впровадження «елементів» дуального навчання. Пріоритет – якість професійної підготовки.
Учасники зазначили, що велика кількість роботодавців не володіє інформацією про дуальну систему освіти. Необхідна популяризація ідеї впровадження дуальної системи навчання професійних кадрів. Також потребують підтримки підприємства, які вже впроваджують дуальну систему підготовки працівників. Формування cпільноти таких підприємств - прихильників, готових впроваджувати дуальну систему навчання і підготовки працівників, - серед завдань проекту.

Серед інших актуальних питань, які обговорювалися учасниками: нові підходи до професійної орієнтації, моделі дуального навчання, питання узгодження освітніх програм та навчальних планів, оплати праці та оцінювання результатів навчання учнів та студентів, необхідність внесення змін до податкового законодавства, аби стимулювати підприємства впроваджувати дуальне навчання тощо.

Учасники домовилися проводити регулярні зустрічі з питань дуальної освіти з метою обміну досвідом та підтримки підприємств, які вже впроваджують дуальну форму підготовки працівників.







Написано: Yuriy Korolyuk від 12.04.2019   |  Оцінка  



Додати коментар

Ваше Ім'я






Будь ласка, розв'яжіть цю маленьку арифметичну задачу

Результат:   23 + 8 =

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК