www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Роботодавці отримали першу перемогу в боротьбі з суддівською корупцією



Федерація роботодавців Києва отримала першу важливу перемогу над суддівською корупцією, та й надалі продовжуватиме боротися з проявами вимагання хабарів і тиску на столичний бізнес

Окружний адміністративний суд м. Києва  01 квітня 2014 року, у резонансній справі про визнання протиправними дій Вищого господарського суду України щодо тендеру з будівництва офісу вартістю 1,1 млрд. грн. (справа 826/2450/14, http://reyestr.court.gov.ua/Review/37630571) вимушений був задовольнити клопотання Федерації роботодавців м. Києва щодо відводу судді, якого ЗМІ згадують начебто в причетності до корупції.

Як вже повідомлялося, 13 березня 2014 р. Федерація роботодавців м. Києва подала заяву про заявлення відводу судді за наявності обставин, які викликають сумнів у неупередженості судді. Відповідно до цієї заяви, «Федерації роботодавців м. Києва стало відомо про наявність відкритої та публічної публікації, в якій згадується суддя, якого в певних колах називають «Жека 20 відсотків», що розглядає справу позивача — ФРК. У Федерації роботодавців м. Києва дотепер немає інформації, і не отримано від цього судді, про підтвердження чи спростування викладеного в статті, але викладене в згаданій публікації може викликати сумнів у неупередженості судді, що може бути підставою для заявлення відводу (самовідводу) та продовження розгляду цієї справи іншим суддею чи складом колегії суддів».

Підставою були наступні публікації в ЗМІ:

«Вищий суд замовив будівництво офісу за мільярд» (http://www.epravda.com.ua/news/2013/10/11/398409/);

«Власть решила построить судьям роскошный офис в центре Киева за 1,1 млрд: подряд отдали фирме с проблемными кредитами» (http://censor.net.ua/news/256150/vlast_reshila_postroit_sudyam_roskoshnyyi_ofis_v_tsentre_kieva_za_11_mlrd_podryad_otdali_firme_s_problemnymi);

Обсяг корупції у 2010-2013 роках в економіці України перевищив 500 мільярдів гривень

( http://www.frk.kiev.ua/index.php?p=news&area=1&newsid=880&name=2010-2013-500).

Федерація роботодавців м. Києва вважає, що даний тендер щодо будівництва офісу Вищого господарського суду України можливо проведений з корупційною складовою та з численними порушеннями законодавства. Суддя, який розглядає дану справу — саме той сумновідомий суддя, якому було заявлено публічний «відвід», оскільки ФРК не довіряє таким суддям і подаватиме заяви до люстраційної комісії та інших органів державної влади.

Таким чином, Федерація роботодавців м. Києва отримала першу важливу перемогу над суддівською корупцією, та й надалі продовжуватиме боротися з будь-якими проявами вимагання хабарів і тиску на столичний бізнес з боку корупціонерів.

Андрій Антонюк Голова Ради Федерації Роботодавців міста Києва
Першоджерело




Написано: Yuriy Korolyuk від 03.04.2014   |  Оцінка  



Додати коментар

Ваше Ім'я






Будь ласка, розв'яжіть цю маленьку арифметичну задачу

Результат:   55 + 2 =

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК