www.bdwmv.de

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ

пїЅпїЅпїЅпїЅ

Федерація роботодавців м. Києва заявила відвід судді, якого ЗМІ звинувачують в корупції



В Окружному адміністративному суді м. Києва 13 березня 2014 р. Федерація роботодавців м. Києва подала заяву про заявлення відводу судді за наявності обставин, які викликають сумнів у неупередженості судді.

Відповідно до цієї заяви, «Федерації роботодавців м. Києва стало відомо про наявність відкритої та публічної публікації, в якій згадується суддя, який в певних колах має прізвисько «Жека 20 відсотків», що розглядає справу позивача — ФРК. У Федерації роботодавців м. Києва немає інформації про підтвердження чи спростування викладеного в статті, але викладене в статті може викликати сумнів у неупередженості судді, що може бути підставою для заявлення відводу (самовідводу) та продовження розгляду цієї справи іншим суддею чи складом колегії суддів».

Про причини такого рішення розповів представникам ЗМІ Голова Ради Федерації роботодавців м. Києва Андрій Антонюк на прес-конференції «5 кроків для ліквідації корупції в Україні. Пропозиції бізнесу», яка відбулася 13 березня 2014 року в інформаційному агентстві «УНІАН».
А. Антонюк навів журналістам один конкретний приклад знищення корупційними чиновниками столичного підприємства та боротьби за його виживання Федерації роботодавців м. Києва:
«Дане підприємство було створене в 2005 році. Загальна площа орендованого виробничого приміщення – понад 1 800 кв. м.

Підприємство має 10 відділів, де працювало понад 80 працівників. Клієнтами підприємства є юридичні (близько 500договорів) та велика кількість фізичних осіб (декілька тисяч). За весь час господарської діяльності підприємства подається податкова, статистична та фінансова звітність до податкової інспекції, пенсійного фонду та відділу статистики. Нараховувалися та сплачувалися податки та внески — близько 1 млн. гривень щорічно.
В квітні 2013 року на цьому підприємстві була проведена позапланова перевірка згідно Наказу ДПС у м. Києві ДПІ у Шевченківському р-ні м. Києва з питань дотримання вимог податкового законодавства по взаємовідносинам з двома контрагентами. До речі, з одним із вказаних контрагентів підприємство не мало жодних відносин, про що підприємство зазначило як в ході перевірки так і під час підписання акту перевірки.
Під час перевірки підприємством були надані належним чином оформлені оригінали документів:договори, накладні, податкові накладні, виписки банка, перелік, яких зазначався в акті.

Зауважень щодо правильності оформлення первинних документів під час перевірки не було.
Перевіряючими не було взято до уваги те, що товарно-матеріальні цінності, які придбані у контрагента в подальшому були використанні в обслуговуванні автомобілів клієнтів цього підприємства.

Від реалізації товарів, придбаних у контрагента, даним підприємством відповідно були нараховані податкові зобов’язання та включені в дохід підприємства, щорічно сплачувалися податки на суму понад 1 млн. грн.
Незважаючи на аргументи та заперечення представників підприємства, висновки по перевірці були наступні: «Враховуючи, що правочини здійснені від імені контрагентів, мають ознаки нікчемності та є нікчемними, податкові накладні, видаткові накладні та додатки до них не мають юридичної сили і доказовості, не є первинним документом».
На підставі Акту даної позапланової перевіркивиписані податкові повідомлення-рішення:
З податку на прибуток — понад 620 тисяч грн. плюс фін. санкція понад 105 тисяч грн. Разом — понад 725 тисяч грн.
З ПДВ — понад 660 тисяч грн. плюс фінансова санкція — понад 125 тисяч грн. Разом — понад 785 тисяч грн.
Загальна сума — понад 1 млн. 510 тисяч грн.

При оскарженні в Міністерстві доходів і зборів на всіх рівнях повністю проігноровано позицію підприємства, на якому працює понад 80 осіб — всі заяви, скарги, зауваження залишенні без розгляду.
В зв’язку з усіма вищеперерахованими проблемами, спричиненими чиновниками-корупціонерами та мільйонними штрафами, власниками та керівниками цього підприємства було прийняте вимушене рішення про призупинення діяльності даного підприємства, 80 працівників звільнено з роботи, сплата податків та зборів в розмірі понад 1 млн. грн. щорічно припинено.

На рівні адміністративного суду (навіть за наявності «здивування» суду щодо відсутності будь-якої співпраці Роботодавця з невідомим контрагентом, що стало нібито помилковою підставою проведення позапланової перевірки та нарахування значних штрафних санкцій Роботодавцю), незважаючи на наявну практику вищих судових інстанцій та Європейського суду з прав людини, які підтверджують правову позицію Роботодавця — всі заяви, скарги, зауваження проігноровано.

Дане підприємство, яке є членом КМОР, в січні 2014 року почало оскаржувати дії податкової та акт перевірки в Окружному адміністративному суді м. Києва:
Перше податкове повідомлення-рішення, винесене на підставі акту за платежем по податку на прибуток склало майже мільйон гривень. 31 січня один легендарний та сумнозвісний суддя, якого в народі кличуть «Жека 20 відсотків», протягом десятихвилинного судового засідання відмовив в позові та визнав дії податкової правомірними по відношенню до роботодавця.

Друге податкове повідомлення-рішення, винесене на підставі того ж акту за платежем по податку на додану вартість майже на мільйон гривень.
11 березня, після двохмісячного розгляду суддя Федорчук задовольнив позов роботодавця та визнав дії податкової протиправними.
Висновок:
є один акт, на підставі якого винесено два податкових повідомлення-рішення,
і є два рішення — одне проти бізнесу — легендарний та сумновідомий суддя, якого неофіційно в народі охрестили «Жека 20 відсотків», та інше рішення, ухвалене в інтересах бізнесу — суддя ФЕДОРЧУК.
Виявилось:
проти бізнесу виніс рішення заступник голови суду, який згадується у відкритій та публічній публікації як «ЖЕКА 20 ВІДСОТКІВ».
В нас немає відомостей, чи спростована цим суддею дана публікація, чи ні.
Але звичайно, якщо б така інформація була на час попереднього судового розгляду, то роботодавцем було б заявлено ВІДВІД СУДДІ, ЗГАДАНОГО В ПУБЛІКАЦІЇ ЗМІ ЯК КОРУПЦІОНЕРА.


На сьогодні вже ФРК, після оскарження Рішення Київської міської ради «Про збільшення розміру річної орендної плати за землю відповідно до вимог Податкового кодексу України» №89/9146 від 28 лютого 2013 року, і надалі продовжує реальну боротьбу з корупцією:
Зокрема, Федерацією роботодавців м. Києва, з метою захисту інтересів київських роботодавців, подано позов до Окружного адміністративного суду м. Києва про визнання протиправними дій посадових осіб Вищого господарського суду України та визнання не чинним і протиправним рішення щодо будівництва офісу вартістю 1,1 млрд. гривень.


Ми вважаємо, що даний тендер щодо будівництва офісу Вищого господарського суду України проведений з корупційною складовою та з численними порушеннями законодавства.
Суддею, який розглядатиме дану справу призначений саме той сумновідомий суддя, ЯКОМУ 13 БЕРЕЗНЯ 2014 Р. О 13:30 В ОКРУЖНОМУ АДМІНІСТРАТИВНОМУ СУДІ М. КИЄВА (справа 826/2450/14, зал 39) БУЛО ЗАЯВЛЕНО ПУБЛІЧНИЙ «ВІДВІД», оскільки ми не довіряємо таким суддям і подаватимемо заяви до люстраційної комісії та інших органів державної влади.
Відвід судді - це «ЧП» для всього суду, але ми зобов’язані подолати страх та не боятися будь-яких проявів вимагання хабарів і тиску корупціонерів.
Цю справу веде голова Київської обласної колегії адвокатів Вадим Хабібуллін» — заявив Голова Ради Федерації роботодавців м. Києва Андрій Антонюк.





Написано: Yuriy Korolyuk від 13.03.2014   |  Оцінка  



Додати коментар

Ваше Ім'я






Будь ласка, розв'яжіть цю маленьку арифметичну задачу

Результат:   49 + 7 =

 

 

 

Друк | Федерація роботодавців Києва © 2010-2024 | Про ФРК