http://www.frk.kiev.ua/index.php?p=news&area=1&newsid=876&name=

Версія для друку/ Перегляд





Федерація роботодавців міста Києва закликає зупинити кровопролиття…



Федерація роботодавців міста Києва (ФРК) висловлює свою занепокоєність безпідставним спалахом  насильства та різким загостренням тривалого громадянсько – політичного протистояння,  яке триває більше трьох місяців в Україні.


ФРК вважає, що будь – який політичний конфлікт, який  вирішується силою як правило призводить до невиправданих  людських жертв та трагічних наслідків для всіх сторін конфлікту.
ФРК закликає  зупинити кровопролиття на вулицях Києва та повернутись  всім сторонам до мирного політичного переговорного процесу і знайти в собі сили не припиняти роботу  до  повного мирного виходу України з глибокої політичної кризи.
ФРК  виступає за конструктивну співпрацю  з  центральною владою,  опозицією та столичною владою,  оскільки кияни та столичні роботодавці  вкрай стурбовані різким загостренням політичного  тривалого протистояння. Сьогодні громадяни не відчувають себе в безпеці та вкрай занепокоєні  належним забезпеченням життєдіяльності м. Києва.
 На початку лютого, після  спільної наради ФРК за участі керівників столичних підприємств, ФРК   звернулася  з офіційним листом  до Голови Київської міської державної адміністрації (скан листа)  з ініціативою провести  спільну зустріч на якій обговорити низку важливих,  для членів територіальної громади м. Києва, питань, зокрема:
-    як уникнути загострення соціально – політичної  кризи ?;
-    як уникнути колапсу в м. Києві ?;
-    що може загрожувати киянам (перебої з тепло- та водо-постачанням, з електроенергією) ?;
-    як уникнути перебоїв у роботі міського транспорту ?;
-    що спільно можна та потрібно зробити для унеможливлення виникнення будь-яких нештатних ситуацій у забезпечення життєдіяльності м. Києва ?;

Нажаль, ініціатива ФРК не була підтримана та залишилася без належної уваги.
Вперше за історію Київського метрополітену, повна зупинка роботи столичного метро стала поганою несподіванкою та спричинила повний транспортний колапс в м. Києві.
Причини та юридичні підстави такого несподіваного кроку для багатьох людей є незрозумілими, оскільки  публічно неоприлюднено офіційний документ про це. А оприлюднене рішення  транспортної комісії Київської міської ради  взагалі ставить  повне закриття стратегічного об’єкта -  Київського метрополітену під сумнів.

Не зважаючи на те, що Київ опинився в центрі соціально – економічної кризи та політичного протистояння, столичні роботодавці продовжують працювати, виробляють продукцію та надають послуги, сплачують податки та збори, вчасно виплачують працівникам заробітну плату. ФРК закликає всіх столичних роботодавців, промисловців та підприємців Києва відноситись до ситуації в країні та столиці з розумінням, проявляти людяність та виключити можливість використання тимчасових негараздів у своїх будь-яких фінансово – економічних інтересах.
ФРК закликає всіх,  в будь – яких важких ситуаціях, за будь – яких обставин, перш за все залишатися людьми і пам’ятати, що  ми всі громадяни України і в світі не має нічого дорожчого ніж життя, здоров’я та безпека людей.

         Будь – яке рішення не варте людського життя.


Голова Ради

Федерації роботодавців міста Києва                                           Андрій Антонюк